AMASYA / MERZİFON - Merzifon Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

YF2 Grubu öğrencilerimizle Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi'nde açılan Matematiğin Gözünden: IMAGINARY ( Matematiğin Görselleştirilmesi) adlı sergiyi ziyaret ettik. Gezi sırasında öğrencilerimize rehberlik eden Matematik Öğretmeni Nursen Yılmaz'a ve bize bu imkanı sunan Kurum Müdürü Muhammed Bolat ve  idarecilerine teşekkür ediyoruz.

Nis

TÜBİTAK SAMSUN Bölge Finali'nde Merkezimizi temsil ederek  2.lik elde eden öğrencilerimiz Rüya Terzi, Asude Yüksel ile Hatice Kübra Karagüzel'i ve  Danışman Öğretmenimiz Ömer Köylü'yü  tebrik ederiz.

Nis

Kurumumuz "Web 2.0 Masaüstü Yayıncılık Atölyesi" öğrencilerinin editörlüğünü yapmış olduğu okul dergisinin 3. sayısı yayımlandı. Sayı nesli tükenen hayvanları konu etti.

Nis

Öğretmenimiz Ömer KÖYLÜ danışmanlığında, öğrencilerimiz Rüya TERZİ, Hatice Kübra KARAGÜZEL ve Asude YÜKSEL tarafından hazırlanan ''İşaretin Anlamı: İşitme Engellilerin Dilini Yansıtan Yapay Zeka'' adlı proje, Samsun Bölge Finallerinde yarışmaya hak kazanmıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Bu yıl Tokat'ta düzenlenen 55. Liseler Arası Proje yarışmasında  sunumlarını  gerçekleştiren öğrencilerimize vermiş oldukları destekten dolayı  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Türkmen'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Merzifon Bilsem olarak On Dokuz Mayıs Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğü'müzün paydaşı olduğu Erasmus  Projesi  kapsamında yapılan "Türkiye'de Özel Yetenek ve İki Kere Özellerin Eğitimi" isimli Panele katılım sağladık. Özel Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Mustafa Otrar'ın da katılım sağladığı bu güzel program için   Sayın Doç Dr. Şener Şentürk'e ve  İdil Kefeli Hoca'mıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyona Yarışmasında 3. sınıf takımımız Zeynep Betül Arslan, Özgü Bilgin ve Melis Toprak Kale, 4.sınıf takımımız  Buğlem Kocagöz, Doruk Ateş ve Ahmet Ege Aktaş, 5.sınıf takımımız Başak Baltacı, 6.sınıf takımımız Osman Fazlı Tüten ve 8.sınıf takımımız Ömer Erdem Erzurum ile bölge finalindeyiz. Danışman Öğretmenimiz Ayla Ergün'e teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

TÜBİTAK SAMSUN BÖLGE FİNALLERİNDEYİZ. Teknoloji tasarım alanından hazırlamış oldukları proje ile Samsun Bölge Sergisi'ne davet edilen  öğrencilerimiz Bulut ŞEN ve Hasan Berk GÜNER ile  danışman öğretmenimiz Ömer KÖYLÜ'yü tebrik ederiz.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında 27 Aralık 2023 tarihi saat 14.00'da  İlçemiz Akif Gülle Kültür Merkezi'nde 19 Mayıs Üniversitesi Hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Muhammed İkbâl GÜLER  tarafından  yapılacak olan; ekteki afişte  bilgileri bulunan "Çevresi ve Dostlarıyla Mehmet Akif'in Hayatı" konulu Söyleşi Programını gerçekleştirdik. Söyleşiye kıymetli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Muhammed İkbal GÜLER konuşmacı olarak katıldı. Program sonunda Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet YOZGAT tarafından, söyleşi koordinatörü Merzifon Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Müdiresi Asuman BIYIKLI'ya ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed İkbal GÜLER'e teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Ara

Kurumumuz Web 2.0 Masaüstü Yayıncılık Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan derginin ilk sayısı yayımlandı. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak inceleyebilir ya da indirebilirsiniz.

Kurumumuzda 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında;

1. Müzik öğretmenimiz ve öğrencilerinin Cumhuriyetin 100.yılına özel korosu

2. Türkçe öğretmenimiz öncülüğünde tüm öğrencilerimizin Atatürk'ün özlü sözlerini söylemesi ve video klip olarak bu sözlerin birleştirilmesi

3. Bilişim öğretmenimizin öğrencileriyle birlikte CodWeek etkinliğiyle Türk bayrağı çizimi

4. Anaokulu öğretmenimizin öğrencileri ile birlikte oluşturduğu 29 Ekim standı ve görsel şöleni gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Kodlama Haftası 2023 etkinlikleri kapsamında ''Cumhuriyetimizin 100. Yılı'' teması ile öğrencilerimiz Türk bayrağı yaptılar.

Ekm

Amasya Satranç Turnuvasında öğrencilerimiz Metin Emir Tekneci ve Ahmet Ege Aktaş ikincilik ödülü, Efe Güzel dördüncülük ödülü elde etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.